Macha’s Matatu

Macha's Matatu logoDe vraag naar vervoer in Nairobi groeit met de dag. Nairobi heeft bijna 4 miljoen inwoners en groeit met 5% (!) per jaar. Dat betekent dat er volgend jaar weer 200.000 inwoners extra zijn die van A naar B moeten. De meesten van hen hebben geen eigen vervoer en maken gebruik van matatu’s. Ook in de toekomst blijven matatu’s de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. Macha’s Matatu haakt aan bij deze groei en gaat rijden in het oosten van Nairobi: daar waar de meeste nieuwe inwoners van de stad zich vestigen. Een jaar of tien geleden is gestart met het reguleren van de matatu-sector. Inmiddels krijgen kleine matatu’s krijgen geen vergunning meer. Macha’s Matatu gaat daarom rijden met een 26-persoons bus.

Safe, customer friendly and durable

Dát is hoe Macha’s Matatu zich gaat profileren in de markt. Macha’s Matatu moet een stabiel bedrijf worden, duurzaam. Dat tot in lengte van jaren veilig, klantvriendelijk en op een zorgzame manier mensen vervoert. Daar hoort ook een verantwoorde groei van de omzet en het bedrijf bij.

Safety. Veiligheid staat centraal in de bedrijfsvoering: passagiers mogen van Macha’s Matatu verwachten dat zij, dwars door het drukke verkeer van Nairobi heen, veilig naar hun bestemming worden gebracht. Dit betekent dat de Macha’s Matatu het materieel goed onderhoudt en werkt met gekwalificeerde chauffeurs die oog hebben voor veiligheid in het verkeer. En er zijn nooit meer passagiers in de matatu dan er stoelen zijn.

Customer friendly. Matatu business is people business. We willen dat klanten zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen als zij met Macha’s Matatu reizen. We werken met een zeer vriendelijke crew, die goed in staat is om passagiers van alle rangen en standen Macha’s Matatu een plezierige reis te bieden.

Durable. Macha’s Matatu is met recht een onderneming op wielen. We vinden het van belang zorgvuldig om te springen met groei van het bedrijf. De groei die we realiseren willen we vast kunnen houden en door kunnen zetten. Zodat we in de loop van de jaren nog meer mensen een baan kunnen bieden.

MachaMacha is geboren en getogen in Nairobi, Kenia. Hij is getrouwd en heeft twee prachtige dochters van 7 en 14 jaar. Hij werkt sinds zijn 18e in de matatu business, waarvan de laatste 15 jaar als chauffeur op diverse routes. Matatu’s zijn de populairste vorm van openbaar vervoer in Nairobi. Macha kent de sector van binnen en buiten, van de wielen tot aan de schakelbak, van het dagelijkse financieel management tot aan de praktische uitvoering, van de risico’s tot de kansen. En kansen zijn er!

Macha deed brede ervaring op met alle aspecten waarmee een ondernemer in deze sector te maken heeft, waaronder het realiseren van voldoende omzet, het onderhoud van het materieel, het borgen van de veiligheid en het reisplezier van passagiers. Daarnaast werkte hij een aantal jaar als chauffeur in dienst van internationaal werkende transportbedrijven. Hij verzorgde transporten in Oost-Afrika en werkte als chauffeur in het Midden-Oosten. Deze jarenlange investering in de sector en het vak komt samen in Macha’s Matatu

Geef een reactie