CastellumCafé

Zo’n 2000 jaar geleden liep de ‘limes’ van het Romeinse Rijk precies door wat nu de wijk Leidsche Rijn is. Op de plek waar nu Castellum Hoge Woerd wordt gebouwd, stond destijds ook een castellum om de grens van het rijk te bewaken. Een moderne interpretatie van dat Castellum wordt op dit moment teruggebouwd. In het Castellum is straks onder andere plek voor een museum, podium, stadsboerderij en natuurlijk horeca. In het paviljoen van het Castellum vind je straks de Meern 1. Dit Romeinse schip is in 2003 opgegraven en zal hier een ereplaats krijgen.
Er komt een actief samenwerkingsprogramma tussen deze hoofdbewoners van het Castellum, zodat er straks het hele jaar door allerlei leuke activiteiten zijn voor jong en oud.

CastellumCafé wordt zoals gezegd een laagdrempelig culinair café. je kunt er op ieder moment van de dag genieten. Tijdens de lunch kun je terecht voor een eenvoudig broodje, maar je kunt ook een stap verder gaan en uitgebreider lunchen. In ieder geval ook een dagelijks wisselende piatto del giorno, een gezonde, verse en natuurlijk zeer lekkere, maar toch betaalbare dagschotel. Denk aan een stamppot zwarte kool met een gehaktbal of een lasagne. Ook hier geldt: maak het zo uitgebreid als je zelf wilt. Of zo eenvoudig natuurlijk.

Op het ommuurde binnenterrein komt een groot terras op het zuidwesten. Op dit binnenterrein is ook een buitenpodium waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Deze zullen voornamelijk door podium Hoge Woerd georganiseerd worden. Bij activiteiten van het podium zal het CastellumCafé de foyerfunctie vervullen.

In de torens van de omwalling komen vier torenkamers. Deze zijn te huur voor een aantrekkelijk tarief. Zo wordt het castellum straks een plek om te genieten, te ontdekken, te werken, maar vooral ook om te ontmoeten.

zie www.castellumcafe.nl

Geef een reactie